You are not logged in.

#1 2020-04-21 20:27:27

Runion2
Member
Registered: 2020-04-07
Posts: 12

BunsenLabs Lithium not installing.

I downloaded the distro twice with the same result.

the computer is a LENOVO M91P 16GB Ram  I7 processor

This computer has repeatedly installed Distros with no problems.  It installed BunsenLabs Helium properly.

When attempting to install BunsenLabs Lithium, the install get so locating networks, the screen goes blank and all installation stops.

I was able to use Rufus to install as a LIVE distro on USB and can run from that, but cannot install from that or a Live DVD.

Have not found a work around.  If this is intentional, then I understand, if not, there is a glitch.    thank  you.

200421 1423

Offline

#2 2020-04-21 21:32:49

eight.bit.al
Member
From: Prison
Registered: 2015-10-01
Posts: 624

Re: BunsenLabs Lithium not installing.

See this post:
https://forums.bunsenlabs.org/viewtopic … 30#p100030
and the one following it.

Please report back.

8bit


The more I see of the moneyed classes, the more I understand the guillotine. -  George Bernard Shaw

Offline

#3 2020-08-09 04:39:56

entobill
New Member
Registered: 2020-08-09
Posts: 1

Re: BunsenLabs Lithium not installing.

Getting very similar results on my Dell Latitude E6230 which previously had Helium and many other distros successfully installed. I have tried multiple downloads of the Lithium iso, and attempted install via both wired and wireless. Install sticks at the screen "Configure the Network" after i have already chosen my ethernet or entered my wifi info. The Live version works fine.

Offline

#4 2020-08-09 23:18:42

brogild
Member
Registered: 2019-07-04
Posts: 52

Re: BunsenLabs Lithium not installing.

The solution to this is to disable IPv6 in the installer's grub menu.

Press TAB at the menu entry an then add “ipv6.disable=1” just before "-- quiet", then the installation goes fine.

Thanks to cog for coming up with this solution.

Offline

#5 2020-08-09 23:54:09

DeepDayze
Like sands through an hourglass...
From: In Linux Land
Registered: 2017-05-28
Posts: 989

Re: BunsenLabs Lithium not installing.

brogild wrote:

The solution to this is to disable IPv6 in the installer's grub menu.

Press TAB at the menu entry an then add “ipv6.disable=1” just before "-- quiet", then the installation goes fine.

Thanks to cog for coming up with this solution.

Good catch as I realized that there are older routers (or even ISP's) out there that do not support IPv6.


Real Men Use Linux

Offline

#6 2020-08-16 13:25:12

phuturism
Member
From: Jakarta and Bali Indonesia
Registered: 2016-07-15
Posts: 33

Re: BunsenLabs Lithium not installing.

brogild wrote:

The solution to this is to disable IPv6 in the installer's grub menu.

Press TAB at the menu entry an then add “ipv6.disable=1” just before "-- quiet", then the installation goes fine.

Thanks to cog for coming up with this solution.

Same issue on install for me using a Lenovo Carbon X1 first gen, this solved it.   The router is relatively new, a D-Link  DIR-612.   Mods, let me know if you want any specs/config on the router.


L I N U X  -  M O T O R B I K E S  -  B O O K S  -  T R A V E L  -  A S I A

Offline

Board footer

Powered by FluxBB