You are not logged in.

#1 2021-10-01 03:51:00

jjanderson5
Member
Registered: 2016-05-10
Posts: 120

[RESOLVED]mirror error message

I am installing Lithium 2.1 on an HP Compaq 6530b laptop and having a problem when the installation. The problem occurs with I reach the window titled:

   

Configure the package manager

My choices are:

Retry
Change Mirrors
Ignore

If I select Retry, the window recycles and I get the same 3 choices

If I select Change Mirrors, the window recycles and I get the same 3 choices

If I select 'Ignore', the installation process continues and completes, but when I try to use apt to install packages, apt fails because I cannot connect with a mirror.

Note that my internet connection is working and the install process makes an internet connection early.

I have never seen behavior like this and I'm bewildered. Has anyone seen similar behavior? Are there any suggestions what the problem could be?

Jim A.

Last edited by jjanderson5 (2021-10-06 03:47:37)

Offline

#2 2021-10-02 13:35:01

johnraff
nullglob
From: Nagoya, Japan
Registered: 2015-09-09
Posts: 8,324
Website

Re: [RESOLVED]mirror error message

It sounds as if you're using an outdated Lithium iso. There was a glitch in the Debian Installer which didn't become apparent till Debian Stretch Buster moved from Stable to Oldstable. The current Lithium 3 installer incorporates a newer debian Installer which copes with this:
https://www.bunsenlabs.org/installation.html

Last edited by johnraff (2021-10-02 21:47:31)


...elevator in the Brain Hotel, broken down but just as well...
( a boring Japan blog (currently paused), idle Twitterings and GitStuff )

Introduction to the Bunsenlabs Lithium Desktop

Online

#3 2021-10-02 17:22:02

trilobite
Member
From: Saskatchewan, Canada
Registered: 2017-06-27
Posts: 89

Re: [RESOLVED]mirror error message

> HP Compaq 6530b laptop <

It will run very nicely on that computer.  Which is newer that several of my HP Compaqs.


{Linux-using people I haven't met are friends yet to be made.}

Offline

#4 2021-10-06 03:50:19

jjanderson5
Member
Registered: 2016-05-10
Posts: 120

Re: [RESOLVED]mirror error message

This is weird, but I moved the laptop to a different ethernet link on my LAN and I had no trouble finding a mirror when retrying the installation. To my knowledge the ethernet link where I had the problem has run without issue otherwise.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB