You are not logged in.

#1 2016-07-24 00:17:53

xptandre7
Member
From: Portugal
Registered: 2015-11-15
Posts: 8

[SOLVED] Broadcom BCM43142 [14e4:4365]

Hi there,

New laptop so i though i give it a shot with bunsen. Im currently having trouble setting up wifi. Eth0 works fine but no wifi.


uname -rv
3.16.0-4-amd64 #1 SMP Debian 3.16.7-ckt25-2+deb8u3 (2016-07-02)
lspci -knn | grep -EiA2 net
03:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM43142 802.11b/g/n [14e4:4365] (rev 01)
	Subsystem: Lite-On Communications Inc Device [11ad:6605]
	Kernel driver in use: bcma-pci-bridge
--
04:00.1 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 12)
	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device [1043:200f]
	Kernel driver in use: r8168
dmesg|grep -Ei 'wlan|firmw|dhc'
[    0.218442] [Firmware Bug]: ACPI: BIOS _OSI(Linux) query ignored
[    6.061506] bluetooth hci0: firmware: failed to load brcm/BCM43142A0-04ca-2006.hcd (-2)
[    6.061507] bluetooth hci0: Direct firmware load failed with error -2
[    6.705800] [Firmware Bug]: ACPI(PEGP) defines _DOD but not _DOS
[   14.489669] nouveau  [  PGRAPH][0000:01:00.0] using external firmware
[   14.489693] nouveau 0000:01:00.0: firmware: failed to load nouveau/nv117_fuc409c (-2)
[   14.489721] nouveau 0000:01:00.0: Direct firmware load failed with error -2
[   14.490105] nouveau 0000:01:00.0: firmware: failed to load nouveau/fuc409c (-2)
[   14.490132] nouveau 0000:01:00.0: Direct firmware load failed with error -2
sudo rfkill list
0: asus-wlan: Wireless LAN
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no
1: asus-bluetooth: Bluetooth
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no
2: hci0: Bluetooth
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no

syslog output only mentions eth0. It is, as expected, pretty extensive to print here. I already blacklisted rlt8169 driver and changed it to 8168 as mentioned in many foruns that i have browsed.
Can any one help me?

Thanks,

Last edited by Head_on_a_Stick (2016-07-24 09:37:16)

Offline

#2 2016-07-24 00:29:51

Horizon_Brave
Operating System: Linux-Nettrix
Registered: 2015-10-18
Posts: 1,473

Re: [SOLVED] Broadcom BCM43142 [14e4:4365]

Well I know that broadcoms are known to have some issues (understatement?)  You may need to use the wl driver instead of the bcma.

Try apt-get  installing
broadcom-sta-dkms

I believe you have to have non-free repo's enabled.

Also are you using network-manager for your connections?

What's the output of :

nmcli device show

Last edited by Horizon_Brave (2016-07-24 00:32:53)


"I have not failed, I have found 10,000 ways that will not work" -Edison

Offline

#3 2016-07-24 00:40:49

xptandre7
Member
From: Portugal
Registered: 2015-11-15
Posts: 8

Re: [SOLVED] Broadcom BCM43142 [14e4:4365]

Horizon_Brave wrote:

Well I know that broadcoms are known to have some issues (understatement?)  You may need to use the wl driver instead of the bcma.

Try apt-get  installing
broadcom-sta-dkms

I believe you have to have non-free repo's enabled.

Also are you using network-manager for your connections?

What's the output of :

nmcli device show

It works! after 2 hours browsing the solution was installing that package you mentioned and reboot. Many thanks.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB