You are not logged in.

#1 2018-11-23 17:49:29

slv
Member
Registered: 2017-01-17
Posts: 35

Unable to install VirtualBox guest additions into BunsenLabs Helium

Hello

I need ability to copy/paste some command between my Windows machine and Virtual Machine with BunsenLabs. Unfortunetelly when I try to lunch I got errors:
screenshot

Link for screenshot


How to fix them? Maybe is alternative way to install tools from distro?
I need to copy/paste files and CLI commands.


With regards
Slawek

Last edited by slv (2018-11-23 17:53:46)

Offline

#2 2018-11-23 18:03:41

damo
....moderator....
Registered: 2015-08-20
Posts: 4,378

Re: Unable to install VirtualBox guest additions into BunsenLabs Helium

Install the required packages in the BL guest, as suggested by the error message?

sudo apt-get update && sudo apt-get install gcc make perl linux-headers-amd64

Be Excellent to Each Other...

FORUM RULES and posting guidelines «» Help page for forum post formatting
Artwork on DeviantArt  «» BunsenLabs on DeviantArt

Offline

#3 2018-11-23 19:03:54

slv
Member
Registered: 2017-01-17
Posts: 35

Re: Unable to install VirtualBox guest additions into BunsenLabs Helium

Hello Damo

Thank You for solution. I installed "gcc make perl linux-headers-amd64" and next "sudo sh VBoxLinuxAddition" - its finished without error.

I checked options for clipboard and second one (I have polish version of VB so I dont know proper name of it) - on both is enabled both-direction option.

What to do next to get it working?

Regards
Slawek

Offline

#4 2018-11-23 19:13:40

brontosaurusrex
Middle Office
Registered: 2015-09-29
Posts: 1,593

Re: Unable to install VirtualBox guest additions into BunsenLabs Helium

This did/does the trick for me every time. edit: Under display you probably want to enable 3d acceleration.

Last edited by brontosaurusrex (2018-11-23 19:28:50)

Online

#5 2018-11-23 19:57:17

slv
Member
Registered: 2017-01-17
Posts: 35

Re: Unable to install VirtualBox guest additions into BunsenLabs Helium

Hello brontosaurusrex

Thank You with this addidional steps now everythng working perfectly.

How to cleanup after this proces? Is it a way to free-up some space?

Thank You!!!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB