You are not logged in.

#1 2015-11-03 06:38:51

tgb1
New Member
Registered: 2015-11-03
Posts: 3

installed BL successfully getting black screen on boot

installed BL with no problem on
Dell Dimension 2400 desktop with 256Mb ram
video on mainboard does not function so using pci card matrox f7003-0301 rev a

getting black screen after grub loads BL

any suggestions?

Offline

#2 2015-11-03 07:22:35

ohnonot
...again
Registered: 2015-09-29
Posts: 5,554

Re: installed BL successfully getting black screen on boot

welcome to the forums.

please post the output of

lspci -k

Give to COVAX! Here or here. (explanation)

Offline

#3 2015-11-03 07:32:20

tgb1
New Member
Registered: 2015-11-03
Posts: 3

Re: installed BL successfully getting black screen on boot

ok stupid question when do I type the command in if I cant load the OS

Offline

#4 2015-11-03 07:35:18

Temetka
Member
From: Sol System, Western Spiral Arm
Registered: 2015-10-14
Posts: 549

Re: installed BL successfully getting black screen on boot

Boot off the live USB / CD and run it


The meaning of life is to just be alive. It is so plain and so obvious
    and so simple. And yet everybody rushes aroound in a great panic
             as if it were necessary to achieve something beyond themselves.
                                                                                                             - Alan Watts

Offline

#5 2015-11-03 07:39:22

Head_on_a_Stick
Member
From: London
Registered: 2015-09-29
Posts: 8,759
Website

Re: installed BL successfully getting black screen on boot

Highlight the BL entry in the GRUB menu and press "e" then add this to the end of the line that starts with "linux":

nomodeset

Then press <Ctrl>+x (at the same time) to boot the modified entry.

If you still can't reach the desktop, use <Ctrl>+<Alt>+F2 to switch to a console screen, log in there and try installing the old Matrox drivers:

sudo apt install xserver-xorg-video-mga

You can also run the command suggested by ohnonot and post the output here.


“Et ignotas animum dimittit in artes.” — Ovid, Metamorphoses, VIII., 18.

Forum Rules   •   How to report a problem   •   Software that rocks

Offline

#6 2015-11-03 23:43:04

tgb1
New Member
Registered: 2015-11-03
Posts: 3

Re: installed BL successfully getting black screen on boot

adding 'nomodeset' worked.  altho do I have to do this each time on boot? how do I save that?

Offline

#7 2015-11-04 00:06:58

damo
....moderator....
Registered: 2015-08-20
Posts: 6,703

Re: installed BL successfully getting black screen on boot

tgb1 wrote:

adding 'nomodeset' worked.  altho do I have to do this each time on boot? how do I save that?

edit (as root) `/etc/default/grub` and change the line

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet nomodeset"

Then run

sudo update-grub

Be Excellent to Each Other...
The Bunsenlabs Lithium Desktop » Here
FORUM RULES and posting guidelines «» Help page for forum post formatting
Artwork on DeviantArt  «» BunsenLabs on DeviantArt

Offline

Board footer

Powered by FluxBB