You are not logged in.

#1 2017-08-23 10:11:03

apacus11
Member
From: Bilbao
Registered: 2015-11-17
Posts: 49

[SOLVED] USB ports not working

Hi all!

My usb ports suddenly stopped working. Last change I remember was updating the kernel to 3.16.0-4-amd64 a few days ago.

lsub shows:

Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0bda:b006 Realtek Semiconductor Corp. 
Bus 001 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 002: ID 0bda:57c4 Realtek Semiconductor Corp. 
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Either the usb stick is connected or not.
Tried with various sticks that work on other pc.

I don't want to use a backported kernel for various reasons.

Any help? thanks in advance!

EDIT: Forget to mention I am using Bunsenlabs Deuterium.

Last edited by apacus11 (2017-08-23 13:39:28)

Offline

#2 2017-08-23 13:39:13

apacus11
Member
From: Bilbao
Registered: 2015-11-17
Posts: 49

Re: [SOLVED] USB ports not working

Problem solved.

Looks like one of my usb sticks was borked (bad partition table). After it was pluged, the system locks ¿? the usb ports.

The solution I found was to press power button for 10-15 seconds and start the laptop again, then plug a working usb stick. Decided to create a new partition table on the rebel stick and problem is gone.

Only extrange thing I can found is that the usb stick was an openbsd live usb.

Nevermind, mark thread as SOLVED.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB