You are not logged in.

#1 2021-11-09 07:57:40

scrapjack
New Member
Registered: 2021-11-09
Posts: 3

[SOLVED] Changing resolutions produces the following glitch

Resolution is changed with the following script:

#!/bin/sh
xrandr --output Virtual-3 --off --output Virtual-2 --off --output Virtual-1 --off --output Virtual-0 --primary --mode 1920x1080 --pos 0x0 --rotate normal

It is set to autostart, but running it manually produces the same result.
Here is the glitch:

lithium glitch

Reapplying the wallpaper and reloading conky solve the issue. I'm not new to linux nor debian but I am new to this distro.

TIA

Last edited by scrapjack (2021-11-09 09:01:31)

Offline

#2 2021-11-09 08:13:41

brontosaurusrex
Middle Office
Registered: 2015-09-29
Posts: 2,399
Website

Re: [SOLVED] Changing resolutions produces the following glitch

Surely not a clean solution, but in case of virtualbox, I used to use this changeres script. Adapt to your needs (if nothing better is proposed). p.s. Actually you can just add stuff like that to your xrand script as needed, for example:

        # wallpaper (assumes nitrogen is wall setter)
        echo "restore wall"
        nitrogen --restore

        # conky (assumes only one)
        pgrep -x conky
            if [ $? -eq 0 ]; then
              echo "kill conky"
              killall conky && conky
              echo "start conky"

            fi 

Last edited by brontosaurusrex (2021-11-09 08:29:48)

Offline

#3 2021-11-09 08:38:00

scrapjack
New Member
Registered: 2021-11-09
Posts: 3

Re: [SOLVED] Changing resolutions produces the following glitch

That's smart actually.

It works for the wallpaper, however running "conky" alone loads the default widget, is there a way to load the default session from command line?

Thank you.

Offline

#4 2021-11-09 08:50:44

brontosaurusrex
Middle Office
Registered: 2015-09-29
Posts: 2,399
Website

Re: [SOLVED] Changing resolutions produces the following glitch

^ Probably

bl-conky-session --autostart & # not sure

Last edited by brontosaurusrex (2021-11-09 08:56:25)

Offline

#5 2021-11-09 09:00:32

scrapjack
New Member
Registered: 2021-11-09
Posts: 3

Re: [SOLVED] Changing resolutions produces the following glitch

That did the trick, thanks a lot :D

Last edited by scrapjack (2021-11-09 09:00:52)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB