You are not logged in.

#1 2020-04-27 17:24:56

rbh
Member
From: Sweden/Vasterbotten/Rusfors
Registered: 2016-08-11
Posts: 693

Dillo & forums.bunsenlabs.org

Is it possible to support login to forums.bunsenlabs.org when browsing with dillo?

As of now, it is impossible to login (for me). It seriously diminish the use of the forum on lowspec pc's.

Is it possible to do anything on the pc or the server?


// Regards rbh

Online

#2 2020-04-27 18:23:09

twoion
ほやほや
Registered: 2015-08-10
Posts: 2,963

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

FluxBB is already as barebones as it gets regarding session management. All you need is cookies. Dillo has cookies disabled by default https://www.dillo.org/FAQ.html#q8. You must enable them for the domain forums.bunsenlabs.org. I will make no modifications to the FluxBB code regarding session management. If dillo doesn't work - it should be able to do at least as well as elinks, with which everything works flawlessly.


Per aspera ad astra.

Offline

#3 2020-04-27 20:13:00

malm
jgmenu developer
Registered: 2016-10-13
Posts: 619
Website

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

^ I think something has changed recently. I used to login to the forum with dillo. Tried a few days ago, but it wouldn’t let me in.
Not investigated further.

Offline

#4 2020-04-27 20:26:33

twoion
ほやほや
Registered: 2015-08-10
Posts: 2,963

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

Works for me with Dillo 3.0.5 and the cookierc line

.bunsenlabs.org ACCEPT

Important to click the message with "the author wanted you to go HERE in 1 second" after login instead of the website redirect link, which didn't work. Why? I don't really wanna debug Dillo.


Per aspera ad astra.

Offline

#5 2020-04-28 16:17:41

rbh
Member
From: Sweden/Vasterbotten/Rusfors
Registered: 2016-08-11
Posts: 693

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

twoion wrote:

Works for me with Dillo 3.0.5 and the cookierc line

.bunsenlabs.org ACCEPT

Important to click the message with "the author wanted you to go HERE in 1 second" after login instead of the website redirect link, which didn't work. Why? I don't really wanna debug Dillo.


Thanks @twoion! Totaly forgot about the cookies...
Now logged in in Dillo.

Reading works.
Post a Quote reply does not work...
Nor quick reply.
Get info:

Bad HTTP_REFER. You were refered to this page from an unuthorized source. If the problem persists please make sure that `Base URL`is correctly set in Admin/Options and that you are visiting the forum by navigating to that URL. More information regarding the referer check can be found in the FluxBB documentation.


Had to change to Chromium to reply.


// Regards rbh

Online

#6 2020-04-28 17:16:27

rbh
Member
From: Sweden/Vasterbotten/Rusfors
Registered: 2016-08-11
Posts: 693

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

Maybe links2 can post a quick reply


// Regards rbh

Online

#7 2020-04-28 17:19:10

rbh
Member
From: Sweden/Vasterbotten/Rusfors
Registered: 2016-08-11
Posts: 693

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

rbh wrote:

Maybe links2 can post a quick reply

Indeed it could...


// Regards rbh

Online

#8 2020-04-29 10:53:58

twoion
ほやほや
Registered: 2015-08-10
Posts: 2,963

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

The message Bad HTTP_REFER. is pretty clear I think. Dillo must NOT strip the referer field on forums.bunsenlabs.org. If it does, this is exactly what happens. I'm setting Referrer-Policy: same-origin on all BL domains; that means an up-to-date browser will not leak a referer to other services, even if, for example, you load screenshot images posted in a screenshot thread from somewhere else.


Per aspera ad astra.

Offline

#9 2020-05-03 20:13:18

malm
jgmenu developer
Registered: 2016-10-13
Posts: 619
Website

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

twoion wrote:

Works for me with Dillo 3.0.5 and the cookierc line

.bunsenlabs.org ACCEPT

Thanks @twoion. That fixed the login, but got the same issue as @rbh when posting. Oh well, nevermind, I'll use firefox instead.

Offline

#10 2020-07-08 03:23:07

johnraff
nullglob
From: Nagoya, Japan
Registered: 2015-09-09
Posts: 7,337
Website

Re: Dillo & forums.bunsenlabs.org

twoion wrote:

The message Bad HTTP_REFER. is pretty clear I think. Dillo must NOT strip the referer field on forums.bunsenlabs.org. If it does, this is exactly what happens. I'm setting Referrer-Policy: same-origin on all BL domains; that means an up-to-date browser will not leak a referer to other services, even if, for example, you load screenshot images posted in a screenshot thread from somewhere else.

But there is a workround. Dillo won't send the true referer page by design (privacy) but it can pretend it's coming from whatever page it's requesting. In dillorc:
http_referer=path

This works for webforms where the request result is on the same page, as BL.

I'm posting this from dillo. smile

Last edited by johnraff (2020-07-08 03:23:58)


...elevator in the Brain Hotel, broken down but just as well...
( a boring Japan blog (currently paused), idle Twitterings and GitStuff )

Introduction to the Bunsenlabs Lithium Desktop

Offline

Board footer

Powered by FluxBB