You are not logged in.

#1 2019-03-27 19:30:47

tassio
New Member
Registered: 2019-03-27
Posts: 1

Sound problems

-- Moderator moved from someone else's year-old thread! --

I am having a sound issue as well. The output of

sudo update-pciids
lspci -knn | grep -iA2 audio
aplay -l
cat /proc/asound/cards
amixer

is

user@machine:~$ sudo update-pciids
Downloaded daily snapshot dated 2019-03-26 03:15:02
user@machine:~$ ##############################################################
user@machine:~$ lspci -knn | grep -iA2 audio
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio [8086:3b56] (rev 06)
	Subsystem: Dell 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio [1028:0438]
	Kernel driver in use: snd_hda_intel
	Kernel modules: snd_hda_intel
--
01:00.1 Audio device [0403]: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller [10de:0be3] (rev a1)
	Subsystem: Pegatron High Definition Audio Controller [1b0a:9060]
	Kernel driver in use: snd_hda_intel
	Kernel modules: snd_hda_intel
user@machine:~$ ##############################################################
user@machine:~$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: MID [HDA Intel MID], device 0: ALC887 Analog [ALC887 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: MID [HDA Intel MID], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
user@machine:~$ ##############################################################
user@machine:~$ cat /proc/asound/cards
 0 [MID            ]: HDA-Intel - HDA Intel MID
                      HDA Intel MID at 0xf9ff8000 irq 30
 1 [NVidia         ]: HDA-Intel - HDA NVidia
                      HDA NVidia at 0xfbe7c000 irq 17
 2 [U0x46d0x825    ]: USB-Audio - USB Device 0x46d:0x825
                      USB Device 0x46d:0x825 at usb-0000:00:1a.0-1.3, high speed

Offline

#2 2019-03-27 21:50:38

damo
....moderator....
Registered: 2015-08-20
Posts: 5,837

Re: Sound problems

So what is the issue you are having exactly?


Be Excellent to Each Other...
The Bunsenlabs Lithium Desktop » Here
FORUM RULES and posting guidelines «» Help page for forum post formatting
Artwork on DeviantArt  «» BunsenLabs on DeviantArt

Offline

Board footer

Powered by FluxBB