You are not logged in.

#1 2019-01-26 17:21:30

admin_dfg
New Member
Registered: 2019-01-26
Posts: 1

Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

1) - Can you please tell me how to russify your system completely ???
The menu "which is CLIC ON WORKING DESK" is not Russified, the Thunar File Manager is not Russified, and some items in its context menu ...
=============================================
2) - In Google Chrome browsers for a long time there is no connection with proxy plugins
==============================================

How to solve these problems?
I would be very grateful !!!

Offline

#2 2019-01-26 20:45:15

wagmic
Member
From: Casablanca
Registered: 2015-09-30
Posts: 73

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

hi just translate by yourself the menu
in preference / openbox / menu editor or  edit menu.xml you can translate the items


La liberté, personne ne peut l’expliquer mais tout le monde peut la comprendre.Cecilia Meireles
Tout ce qui n'est pas donné ou partagé est perdu (proverbe tsigane)

Offline

#3 2019-01-26 21:38:18

hhh
Meep!
Registered: 2015-09-17
Posts: 8,099
Website

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

^ Or, to start fresh, reinstall and choose the language of your choice during the installation.

Wait, does the Openbox menu not display in Russian even if you choose Russian as your language during the Debian/BL installation?

Online

#4 2019-01-26 22:40:51

Bearded_Blunder
Dodging A Bullet
From: Seat: seat0; vc7
Registered: 2015-09-29
Posts: 730

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

hhh wrote:

Wait, does the Openbox menu not display in Russian even if you choose Russian as your language during the Debian/BL installation?

It might, if Bunsen used the dynamic menu Debian now ship with openbox in Buster by default if you don't specify norecs, but regardless of language selected, users will get the static menu defined in bunsen's skel & copied to $home by the user-setup script, so far as I'm aware that ships in English, English, or if you're lucky & specify it English.


Blessed is he who expecteth nothing, for he shall not be disappointed...
If there's an obscure or silly way to break it, but you don't know what.. Just ask me

Offline

#5 2019-01-27 02:22:48

hhh
Meep!
Registered: 2015-09-17
Posts: 8,099
Website

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

So which language? Spanish?

I'll make sure we look into this, thanks!

Online

#6 2019-01-27 02:43:01

DeepDayze
Member
From: In Linux Land
Registered: 2017-05-28
Posts: 714

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

hhh wrote:

So which language? Spanish?

I'll make sure we look into this, thanks!

OP wanted Russian translations.


Real Men Use Linux

Offline

#7 2019-01-27 02:47:36

hhh
Meep!
Registered: 2015-09-17
Posts: 8,099
Website

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

DeepDayze wrote:
hhh wrote:

So which language? Spanish?

I'll make sure we look into this, thanks!

OP wanted Russian translations.

I gathered that, Spanish it is, comrade!

Online

#8 2019-01-27 04:52:03

johnraff
nullglob
From: Nagoya, Japan
Registered: 2015-09-09
Posts: 5,604
Website

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

While the BunsenLabs openbox menu is English only, till the (probably far-off) day when we ship other language versions, other GTK apps like Thunar usually come with a fairly complete set of translated interfaces.

Install the locale(s) you want to use:

sudo dpkg-reconfigure locales

and the LightDM login window should offer a choice in the menu at the top right. If you log in with a Russian locale then I would expect Thunar to appear in Russian.

Some bigger apps like Libreoffice or Firefox might require you to install a specific language pack too.


John
--------------------
( a boring Japan blog , Japan Links, idle twitterings  and GitStuff )
In case you forget, the rules.

Offline

#9 2019-01-27 07:35:25

ohnonot
...again
Registered: 2015-09-29
Posts: 3,836
Website

Re: Hello, tell me how to russify the menu in Bunsenlabs Halium 4

Can you please tell me how to russify your system completely

I'm sure there's a joke in there somewhere? (sorry admin_dfg, i hope you can laugh about it too. There's a saying in the Linux world... but i better stop now in case i might be stepping on someone's toes. maybe i did aleready)
wink
SCNR

Offline

Board footer

Powered by FluxBB