You are not logged in.

#1 2017-02-12 10:58:47

ghorvath
Member
Registered: 2015-10-01
Posts: 142

SOLVED: openbox/autostart missing & at the end of nitrogen line

I believe there should be an

&

at the end of the line

nitrogen --restore

in

~/.config/openbox/autostart

When did it go missing?

Last edited by ghorvath (2017-02-12 15:09:02)

Offline

#2 2017-02-12 11:05:13

damo
....moderator....
Registered: 2015-08-20
Posts: 5,057

Re: SOLVED: openbox/autostart missing & at the end of nitrogen line

It seems to me that your post says the opposite of the title?

My bl-deuterium autostart has

## Set a wallpaper
nitrogen --restore

This is all that is required.


Be Excellent to Each Other...

FORUM RULES and posting guidelines «» Help page for forum post formatting
Artwork on DeviantArt  «» BunsenLabs on DeviantArt

Offline

#3 2017-02-12 11:09:38

ghorvath
Member
Registered: 2015-10-01
Posts: 142

Re: SOLVED: openbox/autostart missing & at the end of nitrogen line

Ah, yes, sorry. I meant that I thought that there should be an & at the end of each command. I read it at the wiki page of openbox autostart.

Why is it not the case with the nitrogen command?

Last edited by ghorvath (2017-02-12 11:11:43)

Offline

#4 2017-02-12 11:14:28

Head_on_a_Stick
Member
From: London
Registered: 2015-09-29
Posts: 8,759
Website

Re: SOLVED: openbox/autostart missing & at the end of nitrogen line

The autostart was cleaned up as part of the Deuterium point release:

https://github.com/BunsenLabs/bunsen-co … e48ece257b

As you can see, all unnecessary fork() calls were removed and there are no `sleep` commands needed any more glasses


“Et ignotas animum dimittit in artes.” — Ovid, Metamorphoses, VIII., 18.

Forum Rules   •   How to report a problem   •   Software that rocks

Offline

#5 2017-02-12 11:51:44

ohnonot
...again
Registered: 2015-09-29
Posts: 3,895
Website

Re: SOLVED: openbox/autostart missing & at the end of nitrogen line

ghorvath wrote:

I thought that there should be an & at the end of each command. I read it at the wiki page of openbox autostart.

Why is it not the case with the nitrogen command?

I think the nitrogen --restore command exits almost immediately (nitrogen is not some sort of daemon).
You can put the '&' at the end, but afaiu this spawns another subshell, which is needless in this case.
it's better to wait til nitrogen has put the wallpaper, before e.g. starting conkys (or conkies?).
doing it without '&' eliminates the need to wait/sleep later.

Offline

#6 2017-02-12 15:09:33

ghorvath
Member
Registered: 2015-10-01
Posts: 142

Re: SOLVED: openbox/autostart missing & at the end of nitrogen line

Ok, thanks, I think I uderstand.

I changed the title to SOLVED.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB