You are not logged in.

#1 2018-04-16 09:40:26

robotillo
New Member
Registered: 2018-04-16
Posts: 2

IP Static

Hello, Im new user using bunsen and is so clean and fast for my hp mini.

Well I want to know how set an ip static for wifi network? I dont want to use dhcp in my modem.

Thanks.

Offline

#2 2018-04-16 12:13:11

vinzv
Member
Registered: 2017-09-12
Posts: 179
Website

Re: IP Static

Hi and welcome to the forums!

For static IP please...
1. Right click on the Network Manager icon in your systray in the upper right corner.
2. Select "Edit connections"
3. Double click your desired connection
4. Go to the register "IPv4" settings
5. Select "Manual" at "Method"
6. Add your static IP and DNS below.

Save, reconnect, done. To make it more obvious I created a series of screenshots: https://scrot.moe/album/6wWm/?sort=date_asc&page=1

Offline

#3 2018-04-16 14:48:43

earlybird
ほやほや
Registered: 2015-12-16
Posts: 506
Website

Re: IP Static

Before following vinzv's advice, OP needs to know at least the following information:

* IP address and subnet mask (either CIDR (/xx) or explicit style).
* Gateway

If OP's actual problem is to keep the address unchanging as opposed to not using DHCP, I'd recommend keeping DHCP enabled and configuring the DHCP server on the router or modem in such a way that the MAC address of his computer's WiFi card always gets the same IP address assigned. If the router/modem has a web interface, the option should be easily discoverable.

Offline

#4 2018-04-16 18:24:05

vinzv
Member
Registered: 2017-09-12
Posts: 179
Website

Re: IP Static

Sure thing, I just assumed all this to be thought through already by robotillo. wink

Offline

#5 2018-04-18 07:01:46

robotillo
New Member
Registered: 2018-04-16
Posts: 2

Re: IP Static

vinzv wrote:

Hi and welcome to the forums!

For static IP please...
1. Right click on the Network Manager icon in your systray in the upper right corner.
2. Select "Edit connections"
3. Double click your desired connection
4. Go to the register "IPv4" settings
5. Select "Manual" at "Method"
6. Add your static IP and DNS below.

Save, reconnect, done. To make it more obvious I created a series of screenshots: https://scrot.moe/album/6wWm/?sort=date_asc&page=1

Thanks so much!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB